07
אוג
2012

ארטיק שוקולד בננה ואגוזים

תגובה :כבוי

פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן

  ארטיק שוקולד, בננה ואגוזים

חומרים ל-3 מנות:

SHL 6369 300x199 פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן   מתכון לצלי בשר

3 בננות גדולות, בשלות אך קשות יחסית
300 גרם שוקולד מריר

10 מקלות ארטיק קצרים או ארוכים

4 כפות אגוזי לוז גרוסים או ברס או פרושות שוקולד קלויות

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד בקערת מתכת המונחת על סיר עם מים חמים (“באן- מארי”), פורסים את הבננות לטבעות בעובי 2 ס”מ.
“משפדים” את פרוסות הבננות על מקלות הארטיק ומכניסים למקפיא למשך כ- חצי שעה לפחות, עד שהבננות קופאות.

טובלים את שיפודי הבננה הקפואים בשוקולד במומס ומוציאים בזהירות ומעבירים היישר מהשוקולד לאגוזים הגרוסים.
מעמידים את ה”ארטיקים” על ספוג קשיח (של סידור פרחים) או משתמשים בכל סידור אחר שישמור עליהם יציבים, ומגישים כאשר השוקולד מתקרר ומצטמק.

טיפ: במקום אגוזים ניתן לצפות את הבננות בפיסטוקים, פירורי לחם ביסקוויטים ופולי קפה גרוסים ועוד…
ואת המקלות אפשר להגיש כשהם עומדים על פרי, כגון אבטיח או מלון.

בתיאבון J

אודות המחבר