07
אוג
2012

דג חריף מרוקאי

תגובה :כבוי

פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן

            דג חריף מרוקאי

חומרים:

SHL 6369 300x199 פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן   מתכון לצלי בשר

6 דגי דניס/ בורי/ מוסר/ ביס/ אמנון- פרוסים לסטייקים עם האידרה

1/2 כוס שמן זית

2 פלפלים אדומים חתוכים גס

2 פלפלים חריפים קוביות קטנות

10 שיני שום קלופות

2 צרורות עלי כוסברה קצוצים

צרור 1 פטרוזיליה קצוצים

מלח, פלפל, סוכר

כף רסק עגבניות
2 עגבניות קצוצות לקוביות

אופן ההכנה:

מחממים את השמן זית בסיר ומטגנים את הפלפלים והשום למשך כ-2 דקות עד שעולה ריח, מוסיפים רסק עגבניות, קוביות עגבניות ופפריקה ומטגנים מעט לכמה דקות.

מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה, ולאחר מכן מוסיפים את עשבי התיבול ומבלשים למשך עוד 2 דקות. מוסיפים את הדגים לרוטב, מכסים ומבשלים כ- 25 דקות עד שהדג עשוי והרוטב מסמיך.

מגישים בצלחת עמוקה בלווי פרוסות לימון.

טיפ: ניתן להשתמש לחלופין בפילטים של דג, אך תחילה להכין את הרוטב וכאשר הוא מוכן לגמרי כמעט מוסיפים את הפילטים לעוד כ-10 דקות בישול.

בתיאבון J

אודות המחבר