דג חריף מרוקאי
תגובה :כבוי
פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן
דג חריף מרוקאי
חומרים:
6 דגי דניס/ בורי/ מוסר/ ביס/ אמנון- פרוסים לסטייקים עם האידרה
1/2 כוס שמן זית
2 פלפלים אדומים חתוכים גס
2 פלפלים חריפים קוביות קטנות
10 שיני שום קלופות
2 צרורות עלי כוסברה קצוצים
צרור 1 פטרוזיליה קצוצים
מלח, פלפל, סוכר
כף רסק עגבניות
2 עגבניות קצוצות לקוביות
אופן ההכנה:
מחממים את השמן זית בסיר ומטגנים את הפלפלים והשום למשך כ-2 דקות עד שעולה ריח, מוסיפים רסק עגבניות, קוביות עגבניות ופפריקה ומטגנים מעט לכמה דקות.
מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה, ולאחר מכן מוסיפים את עשבי התיבול ומבלשים למשך עוד 2 דקות. מוסיפים את הדגים לרוטב, מכסים ומבשלים כ- 25 דקות עד שהדג עשוי והרוטב מסמיך.
מגישים בצלחת עמוקה בלווי פרוסות לימון.
טיפ: ניתן להשתמש לחלופין בפילטים של דג, אך תחילה להכין את הרוטב וכאשר הוא מוכן לגמרי כמעט מוסיפים את הפילטים לעוד כ-10 דקות בישול.
בתיאבון J