09
אוג
2012

פינת המתכונים של החתן והשף -שחף חן : מתכון לדג סלמון עם עשבי תיבול במעטפת בצק פילו

תגובה :כבוי

בס”ד

פינת המתכונים של החתן והשף -שחף חן

דג סלמון עם עשבי תיבול במעטפת בצק פילו

חומרים ל- 4 מנות:

800 גרם דג סלמון טרי (בערך 200 גרם למנה)

צרור בזיליקום (להפריד מהגבעול), צרור פטרוזיליה וצרור כוסברה (למי שאוהב)

10 מסמרי רוזמרין (ענף קטן של רוזמרין)

5 כפות שמן זית

10 שיני שום כתושות

2 ביצים  מהולות במעט מים

לימון שטוף היטב מהכנימות (לשטוף בעזרת סקוטש)

מלח, פלפל שחור גרוס, 30 גרם שומשום (ניתן להמיר את השומשום בשומשום שחור, או קצח, או פרג (אפשר גם לערבב מכולם).

12 דפי בצק פילו (3 דפים למנת דג)

אופן ההכנה:

  1. פורסים את דפי הפילו ומושחים כל דף בביצה, בעזרת מברשת.
  2. לאחר שמחברים את הדפים, מניחים את הדג במרכז ופורסים 2 פרוסות לימון על הדג.
  3. קוצצים את עשבי התיבול קצוץ דק, מוסיפים את השום ושמן הזית ומערבבים. מוסיפים   מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול. מניחים בכמות שווה על הדגים.
  4. מקפלים את עלי הפילו קיפול אחד קדימה ומקפלים את השוליים כלפי פנים. לפני הסגירה הסופית מושחים ביצה וסוגרים.
  5. מושחים ביצה על החלק העליון ובוזקים שומשום מעל.
  • ניתן לחתוך דפי פילו נוספים לרצועות דקות ולעטר את הבצק מלמעלה בדוגמאות שונות.

בתאבון ושבת שלום

 

החתן/השף-  שחף חן ציטרין

                טל: 0504-202-074

אודות המחבר