30
נוב
2012

פינת המתכונים של החתן השף שחף חן – סופריטו

תגובה :כבוי

פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן

סופריטו

מרכיבים:

1 ק”ג כתף בקר טרי חתוך לקוביות בגודל 4 ס”מ/ 12 שוקיים של עוף

10 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גסות/12 יחידות תפוחי אדמה צעירים

1/3 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

מעט זעפרן (1 גר’ לפתוח עם רבע כוס מים)/ כפית כורכום

ראש שום חצוי

שני בצלים בינוניים

1/3 כוס מים רותחים

*ניתן להוסיף בטטות

אופן ההכנה:

1.מחממים שמן היטב בסיר כבד בעל מכסה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את תפוחי האדמה (זהו השלב שבו מוסיפים גם את הבטטות) ולאחר מכן מוציאים מהסיר ומניחים בצד על נייר סופג.

2.משחימים את הבשר/ עוף באותו סיר של תפוחי האדמה וסוגרים את הסיר.

3.מתבלים ומוסיפים את השום, מוסיפים מים עד לרתיחה, מנמיכים את האש, מחזירים את תפוחי האדמה לסיר ומבשלים במשך שעה וחצי (אני ממליץ להוסיף מעט יין לבן לעוף/ יין אדום לבקר).

*יתכן שצריך להוסיף מים במהלך הבישול- הבשר צריך להיות רך מאוד בגמר הבישול והנוזלים אמורים להצטמצם עד רבע.

בתאבון…

אודות המחבר