18
נוב
2012

פינת המתכונים של החתן והשף שחף חן – לחם בצל לשבת בבוקר

תגובה :כבוי

פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן 

לחם בצל לשבת בבוקר

מרכיבים:

בצל גדול אחד

50 גרם חמאה

170 מ”ל מים חמים

שקית שמרים יבשים

500 גרם קמח

כפית מלח

4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1.מקלפים את הבצל וקוצצים בינוני,מטגנים בחמאה עד הזהבה ומצננים.

2.מערבבים את מרכיבי הלחם:קמח,שמרים,מים,מלח ושמן,לשים במיקסר עם וו לישה(או בידיים) עד          לקבלת בצק אחיד.

3.מתפיחים את הבצק עד הכפלת הנפח,לאחר מכן מוציאים את האוויר ומתפיחים שוב כשעה(התפחה כפולה).

4.מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת מלבן בעובי 2 ס”מ,מפזרים מעל את הבצל המטוגן ומגלגלים לרולדה ומניחים על תבנית אפייה כאשר התפר כלפי מטה.

5.מתפיחים שוב כחצי שעה ואופים בתנור שחומם ל-220 מעלות במשך 40 דקות.

אודות המחבר