27
דצמ
2012

פינת המתכונים של החתן והשף שחף חן- מעמולים

תגובה :כבוי

פינת המתכונים של החתן השף: שחף חן

מעמולים

עוגיות מסורתיות ממולאות תמרים, מי ורדים ואגוזי מלך
שפטוש קשה להתנגד להם

חומרים:

½ קג קמח תופח
1/2
קג סולת
4000
גחמאה ממוסת

2
כפות סוכר
2
שקיות סוכר וניל
כוס מים
200
גרם קמח לבן מנופה
1/4
כוס שמן
קופסא של ממרח תמרים
1/2
כוס אגוזי מלך
10
טיפות של מי ורדים
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל– 150.
מערבבים בקערה את הקמח תופח, סולת, חמאה ממוסת, סוכר וסוכר וניל.
מוסיפים את המים, קמח, שמן וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד. מערבבים בקערה נפרדת את ממרח התמרים עם המיורדים.
לאחר מכן יוצרים מהבצק כדורים בגודל של פינגפונג ופורסים כל עיגול על כף היד (כמו קובה), ומניחים במרכז העיגול כפית ממרח תמרים ועליו אגוז מלך וסוגרים את העיגול.
בעזרת כלי צובט מיוחד למעמול / בשני סכינים לקבלת אותו אפקטפעמיים שלוש מלמעלה .

אופים למשך כ– 30 דלתנור שחיממנו מראש עד לקבלת צבע זהוב של העוגיותמוציאים, בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.


אודות המחבר