פינת המתכונים של החתן והשף שחף חן- מעמולים
פינת המתכונים של החתן השף: שחף חן
מעמולים
עוגיות מסורתיות ממולאות תמרים, מי ורדים ואגוזי מלך–
שפטוש קשה להתנגד להם…
½ ק"ג קמח תופח
1/2 ק"ג סולת
4000 ג' חמאה ממוסת
2 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס מים
200 גרם קמח לבן מנופה
1/4 כוס שמן
קופסא של ממרח תמרים
1/2 כוס אגוזי מלך
10 טיפות של מי ורדים
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל– 150.
מערבבים בקערה את הקמח תופח, סולת, חמאה ממוסת, סוכר וסוכר וניל.
מוסיפים את המים, קמח, שמן וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד. מערבבים בקערה נפרדת את ממרח התמרים עם המי– ורדים.
לאחר מכן יוצרים מהבצק כדורים בגודל של פינג–פונג ופורסים כל עיגול על כף היד (כמו קובה), ומניחים במרכז העיגול כפית ממרח תמרים ועליו אגוז מלך וסוגרים את העיגול.
בעזרת כלי צובט מיוחד למעמול / בשני סכינים לקבלת אותו אפקט– פעמיים שלוש מלמעלה .
אופים למשך כ– 30 ד' לתנור שחיממנו מראש עד לקבלת צבע זהוב של העוגיות– מוציאים, בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.