06
ספט
2012

פינת המתכונים של החתן והשף שחף חן – מתכון לצלי בשר

תגובה :כבוי

פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן

 

צלי בשר

 

המצרכים:

–          3-2 פרוסות בשר צלי כתף (אפשר גם שריר)

–          2 בצלים חתוכים לטבעות

–          2 שיני שום כתושות

–          שמן לטיגון

–          1 כף שטוחה חוואיג’ למרק

–          1 כפית שטוחה כורכום

–          1 כף שטוחה כמון

–          ½ כפית פלפל טחון (בחוואיג’ יש פלפל)

–          1 כפית שטוחה מלח

–          1 עגבנייה גדולה בשלה מגוררת

–          1 כף רסק עגבניות

–          כ-1/2 כפית סחוג אדום (אפשר להוסיף או לגרוע – על פי מידת החריפות שרוצים)

–          3-2 תרמילי הל מפוצחים

–          כמה גבעולי כוסברה

ההכנה:

 

  •           מרתיחים את הבשר ושופכים את המים המלוכלכים.
  •           מטגנים את הבשר בשמן.
  •           מוציאים את הבשר ומטגנים את טבעות הבצל ואת השום עד להזהבה/השחמה – איך שאוהבים.
  •           מניחים את הבשר על הבצל והשום, מתבלים בכמון, חוואיג’, כורכום, פלפל שחור ומלח.
  •           מפזרים מלמעלה את העגבנייה המרוסקת – אם רוצים – אפשר להוסיף עוד מעט תבלינים.
  •           מנמיכים מאוד את האש ומבשלים על אש קטנה מאוד בסיר מכוסה כשלוש-ארבע שעות, עד שהבשר מתרכך.
  •          חשוב מאוד להקפיד לבדוק את התבשיל כדי לוודא שהבשר לא נחרך. אם רואים שהבשר מתייבש (בדרך כלל הוא מפריש  נוזלים. כנ”ל גם הבצל, ויחד עם העגבנייה המגוררת יש נוזלים די הצורך), להוסיף מעט מים.
  •           לאחר שהבשר התרכך מוסיפים את כף רסק העגבניות יחד עם הסחוג ומעט מים ושופכים מעל הצלי. מערבבים קלות, טועמים  ומשפרים תיבול. מניחים להתבשל עוד כחצי שעה.
  •           כרבע שעה לפני סיום הבישול מוסיפים את תרמילי ההל המפוצחים ואת גבעולי הכוסברה.

 

הערה:   המנה מיועדת ל-3-2 סועדים. אם רוצים להכין למספר רב יותר של סועדים – להכפיל כמויות.

בתאבון!

אודות המחבר