21
נוב
2012

פינת המתכונים של החתן והשף שחף חן – קדרת עדשים ומוח עצם וקסביה

תגובה :כבוי

פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן

קדרת עדשים ומוח עצם וקסביה (ארטישוק ירושלמי)

מרכיבים:

5 עצמות מוח עצם מנוסרות בגובה 3 ס”מ

1 כוס מים

1 כוס קברנה סוביניון או יין אדום אחר

250 גרם עדשים שחורות/חומות

2 גזרים מקולפים קצוצים דק

3 ארטישוקים ירושלמים חתוכים קצוץ

1 בצל גדול קצוץ דק

3 כפות שמן זית

3 שיני שום פרוסות

צרור פטרוזיליה להגשה

מלח או פלפל(לפי הטעם)

אופן ההכנה:

1.מחממים בסיר קטן את השמן ומטגנים בו את הבצל במשך 5 דקות על אש בינונית עד לשקיפות,מוסיפים את השום למשך דקה ומיד את הארטישוק והגזר במשך 5 דקות נוספות.

2.מוסיפים את העדשים ומאדים למשך 2 דקות ומוסיפים את היין האדום,מביאים לרתיחה ומוסיפים את השום והתיבול,מביאים לרתיחה נוספת ומנמיכים את האש למינימום.

3.מפרידים את המוח מהעצם בעזרת האגודל(בוהן),חותכים כל מוח ל-3 פרוסות ומוסיפים לתוך העדשים.

4.בסיר מכוסה מבשלים את התבשיל למשך 30 דקות.

 * במידת הצורך מוסיפים עוד מים .

5.טועמים ומשפרים את הטיבול ומוסיפים את הפטרוזיליה.

אודות המחבר