27
דצמ
2012

פינת המתכונים של החתן והשף שחף חן – קוסה מחשי קישואים מולאים בבשר טחון עם צנובר

תגובה :כבוי

פינת המתכונים של החתן השף: שחף חן

קוסה מחשי
קישואים מולאים בבשר טחון עם צנובר


חומרים:
10
קישואים עגולים קטנים עד בינוניים
צרור נענע
צרור פטרוזיליה
5
שיני שום
2
בצלים בינוניים
קג בשר בקר טחון עם שומן
2
גזרים קצצים
50
גצנוברים
מלח
פלפל שחור טחון

חומרים לרוטב:
3
עגבניות מגוררות
2
כוסות מרק עוף/ מרק ירקות צח/ מים
2
כפיות פפריקה מתוקה
צלח
פלפל שחר
½
כפית צ’ילי גרוס
1
בצל בינוני קצוץ
1
רסק עגבניות
2
כפיות סוכר
2
כפות בזיליקום קצוץ

אופן הכנת הקישואים:
מטגנים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את הגזר למשך 5 דקות נוספות , מוסיפים את השום למשך דקה נוספת ומכניסים את הבשר לסיר למשך 15 דקות על אש נמוכה. לאחר מכן מוסיפים את התצנוברים ואת התיבול ושומרים בצד.
חותכים את ראש הקישואים ושומרים בצד, מרוקנים את פנים הקישואים ע”י כף פריזאית/ רגילה,
ולאחר מכן ממלאים את גוף הקישואים במלית הבשר.

להכנת הרוטב:
מטגנים את הבצל הקצוץ עד שקיפות ומוסיפים פפריקה מתוקה ובוחשים היטב.
לאחר מכן מויפים את הרסק עגבניות ומטגנים למשך עוד כ– 2 דקות. ומיד מוסיפים את העגבניות מגוררות ואת המים. בוחשים היטב ומוסיפים את התיבול, ומנמיכים לאש קטנה.

לאחר כל זאתמוסיפים את הקישואים לתוך הרטב עגבניות ומבשלים לשעה או לחלופין עד הריכוך.
*
בכדי שהקישוא לא יתייב מידי פעם יוצקים עוד קצת מן המרק.

בהצלחה ובתיאבון!

 

אודות המחבר