• ראשי
  • מי אנחנו
  • הסכמות והמלצות גדולי הפוסקים
  • רשימת הרבנים הממליצים
  • מכתבי תודה
  • חתונות פלטינה
  • מעשהיה
  • שאלות ותשובות
  • תעודות הוקרה
  • הרשמה למאגר
  • צור קשר

פינת המתכונים החתן השף – שחף חן

יצירת קשר

רוצים להפסיק לבזבז שנים יקרות? רוצים לחסוך עשרות דייטים מיותרים? רוצים להימנע מאכזבות? שואפים ל"חתונת פלטינה" -מציאת הזיווג משורש הנשמה כבר בהצעה הראשונה והיחידה! למידע נוסף התקשרו עכשיו או השאירו פרטים בתיבה שלמטה... טלפון: 052-8-60-60-64
פקס: 1533-554-93-94
דואר אלקטרוני: Tesamach@gmail.com

    שם (חובה)

    כתובת אלקטרונית (חובה)

    מספר טלפון (חובה)

    תוכן ההודעה

    עדכונים שמח תשמח:

    No data available!
    • הסכמות והמלצות גדולי הפוסקים
    • מכתבי תודה('חתונות פלטינה')
    • חתונות פלטינה
    • מעשהיה
    • שאלות ותשובות
    • תעודות הוקרה
    • פינת המתכונים החתן השף – שחף חן
    • רשימת הרבנים הממליצים על ארגון "שמח תשמח"
    07
    אוג
    2012

    מרק כתום – רותי

    פורסם ע"י:שריאל בן ארי
    תגובות:כבוי

    מרק כתום – רותי

    המצרכים:

    חתיכת דלעת (משהו כמו 350-400 גרם)
    1 בטטה בינונית

    3 גזרים
    1 תפוח אדמה בינוני
    1/2 פלפל גמבה אדום
    1/2 פלפל גמבה כתום/צהוב
    1 בצל גדול
    3 שיני שום גדולות
    1/4 ראש כרפס מגורר
    חופן עלי כרפס קצוצים
    חופן פטרוזיליה קצוצה
    חופן כוסברה קצוצה
    1 כפית מחוקה מלח גס
    1/2 כפית פלפל שחור טחון
    1 כף גדושה כמון (מי שלא אוהב שישים פחות)
    1 כף מחוקה פפריקה אדומה
    1 כף אבקת מרק
    1/8 כפית צ'ילי (לא חובה. רק למי שאוהב חריף)
    שמן לטיגון
    6 כוסות מים

    אופן ההכנה 

    קוצצים דק את הבצל ומטגנים עד להשחמה.
    מוסיפים באמצע הטיגון שתי שיני שום שלמות ושן אחת קצוצה.
    מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לטגן.
    מוסיפים דלעת חתוכה לריבועים, גזר חתוך לפרוסות, בטטה, תפוח אדמה חתוכים לריבועים וכרפס מגורר.
    מוסיפים את התבלינים – למעט אבקת המרק והצ'ילי – ומערבבים. מטגנים עוד 2-3 דקות.
    מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
    אחרי כשעה וחצי-שעתיים, כשהירקות כמעט רכים לגמרי, מוסיפים את עלי הכרפס הקצוצים,
    עלי הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים ואת אבקת המרק, ומבשלים עוד כעשרים דקות עד חצי שעה.
    ממש לקראת הסוף מוסיפים קמצוץ צ'ילי.
    מורידים מעל האש וטוחנים במוט בלנדר.
    טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

    בתיאבון

     

    07
    אוג
    2012

    אוסובוקו עגל

    פורסם ע"י:שריאל בן ארי
    תגובות:כבוי

    פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן

                אוסובוקו עגל

    חומרים:

    4 פרוסות של אוסובוקו עגל (במשקל 300 גרם)

    SHL 6369 300x199 פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן   מתכון לצלי בשר

    כוס שמן זית

    שמן דקלים

    2/3 גזרים חתוכים לקוביות

    שורש סלרי חתוך לקוביות

    שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות

    ראש שום מופרד לשיניים (בלי הקליפה)

    3 בצלים חתוכים לקוביות

    2 כפות רסק עגבניות

    כוס יין אדום

    1.5 ליטרמים

    מלח ופלפל לפי הטעם

    צרור טימין

    5 עלי דפנה

    אופן ההכנה:

    ממליחים ומפלפלים את החתיכות, יוצקים מעט שמן זית לסיר (עדיף שיהיה סיר ברזל כבד). מוסיפים מעט שמן דקלים ומשחימים את החתיכות משני הצדדים. מוציאים את החתיכות ושמים בצד.
    מוסיפים לסיר את הירקות שורש והשום ומרככים 7-8 דקות. לאחר מכן מוסיפים את היין, המים, מלח, פלפל, טימין ועלי דפנה, מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה.
    מבשלים בצורה הזו כ- 3 שעות על אש נמוכה לקראת סוף הבישול לוודא שיש מספיק נוזלים. (אם יש יותר מידי נוזלים לצמצם את הרוטב).
    מניחים את העגל במרכז הצלחת, מפזרים את ירקות השורש הבצלים והשומים ומגישים.

    בתיאבון J

    07
    אוג
    2012

    ארטיק שוקולד בננה ואגוזים

    פורסם ע"י:שריאל בן ארי
    תגובות:כבוי

    פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן

      ארטיק שוקולד, בננה ואגוזים

    חומרים ל-3 מנות:

    SHL 6369 300x199 פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן   מתכון לצלי בשר

    3 בננות גדולות, בשלות אך קשות יחסית
    300 גרם שוקולד מריר

    10 מקלות ארטיק קצרים או ארוכים

    4 כפות אגוזי לוז גרוסים או ברס או פרושות שוקולד קלויות

    אופן ההכנה:

    ממיסים את השוקולד בקערת מתכת המונחת על סיר עם מים חמים ("באן- מארי"), פורסים את הבננות לטבעות בעובי 2 ס"מ.
    "משפדים" את פרוסות הבננות על מקלות הארטיק ומכניסים למקפיא למשך כ- חצי שעה לפחות, עד שהבננות קופאות.

    טובלים את שיפודי הבננה הקפואים בשוקולד במומס ומוציאים בזהירות ומעבירים היישר מהשוקולד לאגוזים הגרוסים.
    מעמידים את ה"ארטיקים" על ספוג קשיח (של סידור פרחים) או משתמשים בכל סידור אחר שישמור עליהם יציבים, ומגישים כאשר השוקולד מתקרר ומצטמק.

    טיפ: במקום אגוזים ניתן לצפות את הבננות בפיסטוקים, פירורי לחם ביסקוויטים ופולי קפה גרוסים ועוד…
    ואת המקלות אפשר להגיש כשהם עומדים על פרי, כגון אבטיח או מלון.

    בתיאבון J

    07
    אוג
    2012

    גרנולה מתוקה

    פורסם ע"י:שריאל בן ארי
    תגובות:כבוי

    פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן 

                גרנולה מתוקה

    חומרים:

    500 גרם שיבולת שועל

    SHL 6369 300x199 פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן   מתכון לצלי בשר

    250 גרםפישתן

    250 גרםאוכמניות מיובשות (לא לערבב עם יתר החומרים)

    250 גרםגרעיניי חמנייה

    250 גרםקוקוס

    250 גרםאגוזי פקאן / לוז  (קצוצים דק)

    5 כפות שמן קנולה

    כוס 1 של סירופ מייפל

    כף של אבקת קינמון

    1/2 כוס דבש

    אופן ההכנה:

    מערביים את כל הרכיבים ביחד  – מלבד האוכמניות, אופים בתנור בחום של כ- 160 מעלות במשך זמן של כ- 20 דקות בערך (עד השחמה).
    מקררים ומערבבים עם האוכמניות.
    *ניתן גם להקפיא את הגרנולה.

    בתיאבון J

    07
    אוג
    2012

    דג חריף מרוקאי

    פורסם ע"י:שריאל בן ארי
    תגובות:כבוי

    פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן

                דג חריף מרוקאי

    חומרים:

    SHL 6369 300x199 פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן   מתכון לצלי בשר

    6 דגי דניס/ בורי/ מוסר/ ביס/ אמנון- פרוסים לסטייקים עם האידרה

    1/2 כוס שמן זית

    2 פלפלים אדומים חתוכים גס

    2 פלפלים חריפים קוביות קטנות

    10 שיני שום קלופות

    2 צרורות עלי כוסברה קצוצים

    צרור 1 פטרוזיליה קצוצים

    מלח, פלפל, סוכר

    כף רסק עגבניות
    2 עגבניות קצוצות לקוביות

    אופן ההכנה:

    מחממים את השמן זית בסיר ומטגנים את הפלפלים והשום למשך כ-2 דקות עד שעולה ריח, מוסיפים רסק עגבניות, קוביות עגבניות ופפריקה ומטגנים מעט לכמה דקות.

    מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה, ולאחר מכן מוסיפים את עשבי התיבול ומבלשים למשך עוד 2 דקות. מוסיפים את הדגים לרוטב, מכסים ומבשלים כ- 25 דקות עד שהדג עשוי והרוטב מסמיך.

    מגישים בצלחת עמוקה בלווי פרוסות לימון.

    טיפ: ניתן להשתמש לחלופין בפילטים של דג, אך תחילה להכין את הרוטב וכאשר הוא מוכן לגמרי כמעט מוסיפים את הפילטים לעוד כ-10 דקות בישול.

    בתיאבון J

    12
    • מאמרים ומידע נוסף
    טלפון: 052-8-60-60-64

      שם (חובה)

      כתובת אלקטרונית (חובה)

      מספר טלפון (חובה)

      תוכן ההודעה