07
אוג
2012

אוסובוקו עגל

תגובה :כבוי

פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן

            אוסובוקו עגל

חומרים:

4 פרוסות של אוסובוקו עגל (במשקל 300 גרם)

SHL 6369 300x199 פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן   מתכון לצלי בשר

כוס שמן זית

שמן דקלים

2/3 גזרים חתוכים לקוביות

שורש סלרי חתוך לקוביות

שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות

ראש שום מופרד לשיניים (בלי הקליפה)

3 בצלים חתוכים לקוביות

2 כפות רסק עגבניות

כוס יין אדום

1.5 ליטרמים

מלח ופלפל לפי הטעם

צרור טימין

5 עלי דפנה

אופן ההכנה:

ממליחים ומפלפלים את החתיכות, יוצקים מעט שמן זית לסיר (עדיף שיהיה סיר ברזל כבד). מוסיפים מעט שמן דקלים ומשחימים את החתיכות משני הצדדים. מוציאים את החתיכות ושמים בצד.
מוסיפים לסיר את הירקות שורש והשום ומרככים 7-8 דקות. לאחר מכן מוסיפים את היין, המים, מלח, פלפל, טימין ועלי דפנה, מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה.
מבשלים בצורה הזו כ- 3 שעות על אש נמוכה לקראת סוף הבישול לוודא שיש מספיק נוזלים. (אם יש יותר מידי נוזלים לצמצם את הרוטב).
מניחים את העגל במרכז הצלחת, מפזרים את ירקות השורש הבצלים והשומים ומגישים.

בתיאבון J

אודות המחבר