07
אוג
2012

כפוש (CHAFUSH) – מעין לחם עדני

תגובה :כבוי

כפוש (CHAFUSH) – מעין לחם עדני 

(מקור המתכון – אמא שלי כפי שנתנה אותו למיכל)

המצרכים:

–          3.5 כוסות קמח

–          1 כפית מלח

–          1 כף גדושה שמרים יבשים

–          1 כפית קצח

–          2 כוסות מים

–          כ-2 כפות שמן (לשימון התבנית)

–          1 בצל גדול פרוס וחתוך לטבעות

אופן ההכנה:

–          לשים את הקמח, השמרים המלח, הקצח והמים, עד שמתקבל בצק אחיד ורך – אבל לא רך מדי.

–          מניחים למנוחה של כעשר דקות ולשים שוב.

–          חוזרים עוד פעמיים על התהליך – בסך הכול ארבע פעמים.

–          משמנים סיר פלא – כולל הדפנות – בשמן.

–          יוצקים את הבצק לסיר ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח.

–          לאחר שהבצק תפח מפזרים עליו את טבעות הבצל.

–          אופים על הכיריים באש בינונית בעזרת הברזלית שמניחים אותה מתחת לסיר.

–          המאפה מוכן כשהוא זהוב וחלק מטבעות הבצל חרוכות מעט.

בתיאבון

הערות:

–          היום קשה להשיג את הברזלית כדי לאפות על הכיריים בסיר פלא, כפי שנהגו לפני שנים – לכן אפשר לאפות את הכפוש בתנור – בסיר פלא בלי מכסה, בחום של 180 מעלות, עד שהמאפה מזהיב.

–          אפשר לטגן את הכפוש במחבת – משתמשים בחצי כמות למחבת רגילה ומכסים אותה בעת הטיגון. מטגנים צד אחד, ואחר כך הופכים ומטגנים את הצד האחר (הצד שיש עליו טבעות בצל. בעת שהופכים את המאפה, יכולות לנשור כמה מטבעות הבצל. לא להיבהל.)

אודות המחבר