03
דצמ
2012

פינת המתכונים של החתן והשף שחף חן – הסופגנייה המושלמת

תגובה :כבוי

פינת המתכונים של החתן השף: שחף חן

הסופגניה המושלמת

חומרים:

500 ג' קמח
100 ג' סוכר
1/2 חבילה או 25 גרם שמרים טריים
125 ד' חלב פושר
125 ג' מים פושר
1 ביצה
כף תמצית וניל
גרידת תפוז / לימון
קורט (- מעט) מלח
2 כפות ברנדי / וודקה/ רום
100 ג' חמאה

אופן ההכנה:
מניחים את הקמח בקערה ומוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.
יוצרים גומה בתוך הקמח ומפוררים בתוכה את השמרים שופכים את החלב והמים על השמרים ומוסיפים את גרידת התפוז/ הלימון, תמצית וניל, ביצה, ברנדי והמלח.
לאחר מכן מוסיפים את החמאה המומסת ולשים ביד עד לקבלת בצדק אחיד, מכניסים את הקערה עם הבצק לתוך שקית ניילון ומינים בקערה בטמפרטוטרת החדר.
אחרי שהבצק הכפיל את נפחו, לשים אתותו שוב ומרדדים על משטחו מקומח- ויוצרים צורת מלבן בעובי של בערך כ- 1 ס"מ.
חוצים את הבצק לאורכו לשני חצאים. על המלבן הקרוב אלינו מניחים קוביות שוקולד/ כפית ריבה/  ריבת חלב או כל מילוי אחר שחפץ ליבכם.
מניחים את יריעת הבצק השנייה מעל הראשונה עם המילוי ובעזרת כוס קורצים עיגולים על מילוי בתוכם.
את העיגולים שיצרנו מניחים להתפחה נוספת עד להכפלת הנפח (שעה לערך).
מניחים סיר עם שמן לטיגון- סיר רחב ולא גבוה ממולא עד לחציו ומתחילים לטגן.
מטגנים את הסופגניות ומניחים אותה בשמן עם חלקה העליון למטה מטגנים לא יותר מ- 4-5 בכל פעם.
למשך דקה וחצי טיגון ולא יותר.

*כעט כל מה שנותר לנו זה להוסיף ציפוי מעל. כגון: חמאת בוטנים/ קרם קוקוס/ שוקולד וכו'.

בתאבון…

אודות המחבר