23
אוג
2012

פינת המתכונים של החתן והשף -שחף חן. מתכון לאורז בסגנון עדני

תגובה :כבוי

פינת המתכונים של החתן והשף -שחף חן . 

אורז בסגנון עדני

 

המצרכים:

1 כוס אורז

½ כוס עדשים כתומות

1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות

2 כפות שמן לטיגון (לא שמן זית)

כפית כוסברה יבשה טחונה

כפית הל טחון

½ כפית פלפל שחור טחון

½ כפית כורכום (אופציה)

1 כף כמון טחון

1 כפית מחוקה מלח

1 כף מחוקה אבקת מרק

מים לכיסוי האורז + סנטימטר מעל האורז

1 כף זרעוני כמון (אופציה)

1 כפית גרגרי פלפל (אופציה. לאוהבי חריף)

 

 

 

ההכנה:

 

–          בוררים את האורז ואת העדשים ושוטפים טוב-טוב במים עד שהמים יוצאים צלולים.

–          מניחים במסננת לייבוש.

–          בינתיים מטגנים את הבצל עד להזהבה או להשחמה – איך שאוהבים.

–          מוסיפים את האורז ואת התבלינים (אם מוסיפים את זרעוני הכמון ואת גרגרי הפלפל – זה המקום להוסיף אותם) – חוץ מהמלח ומאבקת המרק.

–          מטגנים קלות את האורז והעדשים עם התבלינים על אש בינונית.

–          שמים בקערית את המלח ואת אבקת המרק וממלאים אותה במים בכמות שתעבור את האורז בכסנטימטר אחד.

–          שופכים את המים עם המלח ואבקת המרק על האורז (להקפיד שלא יהיו יותר מדי מים – לכן עדיף לשים בקערית פחות מים, ולהוסיף אחר כך לכמות שתעבור את האורז בכסנטימטר).

–          מעלים את הלהבה ומניחים לאורז לרתוח.

–          לאחר רתיחה חזקה מנמיכים מאוד את האש ומכסים את הסיר במגבת.

–          מבשלים על אש נמוכה כעשר דקות (אפשר לבדוק באמצע הבישול אם המים התאדו לחלוטין ואם האורז מבושל – אם עדיין יש מים או שהאורז לא בושל די הצורך – אפשר לבשל עוד 2-3 דקות).

–          מכבים את האש ומשאירים את הסיר על הגז עד שיתקרר.

בתיאבון

אודות המחבר