08
אוג
2012

קיש גבינות צאן ועשבי תיבול

תגובה :כבוי

פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן 

 קיש גבינות צאן ועשבי תיבול

חומרים:

4 עלי בצק פילו

SHL 6369 300x199 פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן   מתכון לצלי בשר

50 גרםחמאה מותכת

למילוי:

100 גרםגבינת עיזים (פרומעז למשל)- חתוכה לפרוסות

100 גרםגבינת קשקבאל מגורדת

100 גרם  פטה כבשים מפוררת

1 כפית קורנית קצוצה

1 כפית רוזמרין קצוץ

1 כפית פטרוזילה קצוצה

1 מיכל ( 250 מ”ל) שמנת לקצפת

3 ביצים

2 כפות מלח

קורט אגוז מוסקט

קורט פלפל לבן

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל- 180 מעלות, פורשים עלי פילו על משטח עבודה שבחרנו, מורחים עליו חמאה מותכת ומקפלים לשניים. לאחר מכן מורחים חמאה משני צידי העלה ומניחים בתבנית עגולה רדודה. חוזרים על הפעולה עם יתר העלים, אפשר לגזור את שולחי הבצק החורגים מדפנות הכלי במספריים או לקפל אותם כלפיי פנים. ומצד שני אפשרי גם להשאיר את הבצק הגולש, יכול להיות קישוא נאה לקיש.

מפזרים על הבצק את הגבינות וזורים עליהן את עשבי התיבו הנ”ל, ובקערה בינונית טורפים את השמנת עם הביצים, הקמח, המלח ושאר התבלינים. יוצקים את התערובת על פני הגבינות ועשבי התיבול ומקפידים שתתפזר באופן אחיד על הכול.
מכניסים לתנות למשך כ- 40 דקות , או עד שפני הקיש “הזהיבו” והמילוי נראה מוצק.

בתיאבון J

אודות המחבר